понеділок, 28 липня 2008 20:18

У Пакистані вбито одного з головних військових експертів "Аль-Каїди"

В результаті ракетного обстрілу з борту американського "безпілотника" в Пакистані вбито головного експерта "Аль-Каїди" по хімічній зброї Мідхат Мурсі аль-Саїд Умара. Про це повідомило анонімне джерело в пакистанських спецслужбах. Інформацію про вбивство Умара також підтвердили ВВС News представники руху Талібан.

Інцидент стався біля села Азам Варсак, за 20 км від Вана, головного міста регіону пуштунських племен Південний Вазірістан, недалеко від пакистано-афганського кордону. В понеділок рано вранці, як повідомило раніше агентство Reuters, три ракети впали на будівлю медресе, що примикає до місцевої мечеті. За словами свідків, безпосередньо перед обстрілом в небі був чутний звук літака-безпілотника. Повідомлялося, що в результаті авіаудару загинули шість чоловік, зокрема троє арабів, пов"язаних з "Аль-Каїдою" і рухом Талібан.

Тим часом представник сил НАТО і міжнародної коаліції в Афганістані не підтвердив авторство вранішнього нальоту, заявивши, що літаки угрупування не перетинали повітряну межу Пакистану.

Тим часом, за інформацією джерела, саме Мідхат Мурсі аль-саїд Умар, який ховався в будівлі релігійної школи, був головною метою ракетного удару. За голову 54-річного єгиптянина, також відомого як Абу Хабаб аль-Масрі, США була призначена нагорода в п"ять мільйонів доларів. Він звинувачується в організації тренувальних таборів терористів на території Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані вбито одного з головних військових експертів "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі