субота, 15 грудня 2007 11:19

У Пакистані скасований режим надзвичайного стану

Президент Пакистану Первез Мушарраф в суботу вранці оголосив про відміну режиму надзвичайного стану в країні, повідомляє AFP.

"Громадянські права і свободи будуть поновлені в повному об"ємі", - заявив Мушарраф, додавши, що відміна режиму НС дозволить забезпечити проведення чесних і вільних загальних парламентських виборів в країні, намічених на січень 2008 року.

За декілька годин до виступу Мушаррафа у військовому гарнізоні міста Ноушера на північному заході Пакистану стався теракт, в результаті якого загинули п"ятеро людей.

Режим надзвичайного стану був введений президентом Пакистану 3 листопада 2007 року. Мушарраф припинив дію конституції країни, роботу Верховного суду і ввів заборону на мовлення недержавних теле- і радіокомпаній. Введення НС влада Пакистан мотивувала зростанням активності терористичних угрупувань, що діють на території країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані скасований режим надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі