вівторок, 06 листопада 2007 13:03

У Пакистані поліція розігнала демонстрацію юристів

Поліція Пакистану застосувала силу для розгону у вівторок великої маніфестації юристів у місті Мултан, які протестували проти введеного в країні надзвичайного стану, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес. Близько 300 поліцейських кийками розігнали демонстрацію, в якій брали участь близько тисячі юристів і адвокатів. У сутичках з поліцією декілька демонстрантів отримали поранення.

Напередодні по всій країні прокотилася хвиля демонстрацій опозиційно налаштованих адвокатів проти введення в Пакистані надзвичайного стану. Маніфестації пройшли в Лахорі, Равалпінді, Мултані, Пешаварі та інших містах.

Минулої суботи президент Пакистану Первез Мушарраф оголосив у країні режим надзвичайного стану і відправив у відставку голову Верховного суду. Було припинено мовлення недержавних інформаційних телеканалів, у столицю Пакистану Ісламабад і ряд інших міст введені війська. За повідомленнями західних ЗМІ, у вівторок у столиці країни був також відключений мобільний зв"язок.

Влада пояснює введення НС активізацією бойовиків-ісламістів у прикордонних з Афганістаном районах і зростанням числа терористичних актів. За інформацією агентства Ассошіейтед Прес, у неділю уряд заявив, що парламентські вибори можуть бути відкладені на один рік. РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані поліція розігнала демонстрацію юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі