субота, 16 лютого 2008 14:56

У Пакистані підірвано три виборчі дільниці

На північному заході Пакистану сьогодні, за два дні до парламентських виборів, підірвано три виборчі дільниці, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Вибухи пролунали в населеному пункті Кхар, адміністративному центрі прикордонного з Афганістаном району Баджаур. Дільниці були облаштовані в будівлях недобудованої в"язниці. Невідомі заклали 16 бомб саморобного виготовлення в адміністративну будівлю, лікарняний корпус і житловий барак. Після підриву зарядів будови були практично знищені.

Повідомляється також, що сьогодні було арештовано трьох бойовиків-смертників. Операція з їх затримання проведена в місті Хайдарабад в провінції Сінд.

Терористи планували провести в місті серію терактів в день виборів. В них виявлено 10 кг вибухівки і пояси шахідів. За попередніми даними розслідування, всі вони є вихідцями з прикордонного з Афганістаном району Північний Вазирістан, де активно діють загони проталібського польового командира Байтулли Мехсуда.

Місцеві ЗМІ повідомили також про пошуки чотирьох смертників, які належать до різних заборонених угрупувань, що мають зв"язки з "Аль-Каїдою".

Нагадаємо, що парламентські вибори в Пакистані, призначені раніше на 8 січня, було перенесено на 18 лютого. За словами секретаря виборчої комісії Пакистану, перенесення виборів було зумовлено нестабільністю в країні, яка склалася після вбивства опозиційного лідера Беназір Бхутто, а також тим, що в результаті вуличних заворушень пошкоджено кількадесят виборчих дільниць, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані підірвано три виборчі дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі