понеділок, 06 грудня 2010 18:11

У Пакистані двоє терористів-смертників підірвали більше 150 людей (ФОТО)

Сьогодні, 6 грудня, у результаті організованих терористами-самогубцями вибухів у Пакистані загинуло 55 людей, ще 100 отримали поранення. Інцидент стався у місті Галанай - адміністративному центрі племінного району Мохманд, що в 175 км на північний захід від столиці країни Ісламабада і недалеко від афганського кордону.

За за повідомленням місцевої телекомпанії Geo TV, двоє терористів приїхали на мотоциклах, а потім спішилися і попрямували до комплексу урядових будівель. Ймовірно, їх метою був урядовий уповноважений у регіоні Амджад Алі Хан, передає Reuters. Але Хан залишився неушкодженим.

"Перший підірвав себе в приміщенні офісу одного з моїх заступників, а інший привів у дію вибухівку на вході, коли його схопили охоронці", - розповів сам Хан.

В урядовій резиденції під час вибухів перебували більше 100 осіб. Представники влади вели переговори зі старійшинами союзних їм племен і бійцями антиталібського ополчення. У поліції впевнені, що цей теракт - справа рук угруповання пакистанських талібів "Техрік-і-талібан Пакистан".

Тим часом пакистанська армія повідомила, що її наступальні дії послабили місцевих талібів. Але аналітики попереджають, що таліби часто не вплутуються в прямі бойові зіткнення, тому говорити про серйозні успіхи в боротьбі з ними не доводиться.

Newsru

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані двоє терористів-смертників підірвали більше 150 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі