вівторок, 22 січня 2008 12:55

У Пакистані бойовики убили 5 військовослужбовців, напавши на їхній табір

У прикордонному з Афганістаном районі Пакистану Південний Вазиристан в ніч на вівторок бойовики напали на табір урядових військ. Не дивлячись на раптовість атаки, вона була відбита. П"ять пакистанських військовослужбовців загинули, ще семеро отримали поранення, повідомляє AFP з посиланням на пакистанських військових.

Пізно вночі бойовики напали спочатку на один з прикордонних пунктів військових, а потім і на зайняту ними фортецю Ладха.

За деякими даними, у провінції Південний Вазиристан ховається один з командирів "Талібану" Бутулла Масуд, якого звинувачують у вбивстві екс-прем"єра країни Беназір Бхутто.

Агентство відзначає, що після вбивства Бхутто почастішали атаки бойовиків на укріплення урядових військ в регіоні, прикордонному з Афганістаном.

Минулого тижня пакистанські урядові війська знищили близько 90 бойовиків в запеклих сутичках в Південному Вазиристані - оплоті оголошеного в розшук ватажка ісламістів Бутулли Масуда і його союзників з "Талібану" і "Аль-Каїди".

Бутулла Масуд очолює угрупування бойовиків в проблемному регіоні - Південному Вазиристані. Він є прихильником озброєного опору коаліційним силам в Афганістані і вважає, що "тільки джихад принесе мир" на Землю.

Сам Масуд заперечує свою причетність до замаху на Бхутто, називаючи звинувачення МВС "урядовою пропагандою", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані бойовики убили 5 військовослужбовців, напавши на їхній табір ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі