пʼятниця, 26 жовтня 2007 10:10

У ООН не знайшли ресурсів для третини людства на Землі

У ООН не знайшли ресурсів для третини людства на Землі
Швидкість, з якою використовуються ресурси Землі останні 20 років, "поставила людство на межу  виживання", пише газета The Times із посиланням на екологічне дослідження, проведене спеціально для ООН.

Сьогодні для кожної людини потрібно на третину більше ресурсів, ніж може дати планета. 30 відсотків земноводних, 23 відсотки ссавців і 12 відсотків птахів, що живуть нині на Землі, є під загрозою зникнення. Щорічно кожна десята найбільша в світі річка пересихає.

 У дослідженні наводяться статистичні дані: за 20 років населення Землі зросло на 34 відсотки, щорічно зникають 73 тисячі квадратних метрів лісів, 75 тисяч осіб гинуть під час стихійних лих, три мільйони жителів Землі щороку помирають від хвороб, за два десятиліття кількість прісноводих риб знизилася на 50 відсотків, використання земель під сільськогосподарські посіви зросло на 39 відсотків.

 Доповідь учених, як наголошується, є "закликом до дії" для держав, які повинні вжити екстрених заходів для вирішення питань екології. Всього в розробці дослідження брали участь 1400 чоловік. 157 провідних учених представляли 48 найбільших держав, всіх інших залучили з 50 наукових центрів із 47 країн світу, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У ООН не знайшли ресурсів для третини людства на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі