четвер, 09 квітня 2020 15:07

У Офісі президента запевнили, що українці готові до карантину на Великдень

У Офісі президента запевнили, що українці готові до карантину на Великдень
"Укрпошта" вже приймає замовлення на безкоштовну доставку освячених пасок. Фото: Вчасно

70% громадян України підтримують заходи карантину на Великдень.

Лише 3% українців збираються відвідати церкву цього дня, повідомили в Офісі президента.

"Це чудово, що українці такі відповідальні і більшість громадян свідомі високих ризиків епідемії. Адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і 3% вірян не наражалися на небезпеку", - сказав Володимир Зеленський під час наради щодо боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великдень в українських храмах пройде без парафіян - МВС

Укрпошта вже приймає замовлення на безкоштовну доставку освячених пасок. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, уже отримали кілька сотень замовлень і постійно надходять нові.

На нараді повідомили, що до України прибули ще три літаки з Китаю з вантажем спецзасобів для боротьби з коронавірусом. Ці медичні засоби розподілять не лише по опорних лікарнях, а й вони надійдуть у великі торговельні мережі.

Також вирішили проводити моніторинг наявності масок в аптечних мережах: "За відсутності у продажу цих елементарних засобів захисту будуть вжиті заходи адміністративного реагування".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на зустрічі повідомив, що значно зросла кількість українців, які користуються засобами захисту. Так 89% громадян відповіли ствердно на запитання, чи використовують вони засоби захисту, а 50% повідомили, що застосовують дезінфектори.

На Великодні свята прикордонники очікують близько 200 тис. українців. Уже минулими вихідними кількість тих, хто їде в Україну, почала зростати. Якщо в попередні тижні щодоби в Україну поверталися 5-7 тис. людей, то вже минулої доби - 9 тис. Не виключено, що ближче до свят цей показник зросте до 15-20 тис. українців щодня.

Зараз ви читаєте новину «У Офісі президента запевнили, що українці готові до карантину на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі