пʼятниця, 31 серпня 2007 18:29

У Одеській області наркоманів в 7 разів більше, ніж в середньому по Україні

Кількість наркозалежних в Одеській області в 7 разів вище, ніж в середньому по Україні.

Такі дані були озвучені в ході засідання обласного координаційного комітету з питань боротьби з Віл-інфекцією, туберкульозом, наркоманією і подолання дитячої безпритульності в п"ятницю.

Зокрема в Одеській області на 100 тис. чоловік населення 30 наркоманів.

За останній рік цей показник знизився на 3,4%, проте Одеська область як і раніше займає 4 місце в Україні по кількості хворих наркоманією.

Найбільше число наркоманів зареєстроване в Одесі, Теплодарі, Іллічевську, Ізмаїлі, Білгород-дністровському і Миколаївському районі Одеської області.

В ході засідання було заявлено, що 10 вересня в Одесі відкриється відділення реабілітації підлітків, що вживають наркотики і що займаються токсикоманією.

Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров"я Василь Лапай, дитяче відділення, розраховане на 15 місць, прийматиме юних наркозалежних. Їм надаватимуть медичну допомогу, а потім направлять в притулки або інтернати.

Зараз же дітей вулиці в стані наркотичного сп"яніння в притулки не приймають, а в наркологічному диспансері дитяче відділення поки не працює через відсутність живлення.

За даними ГУ МВС в Одеській області, наркотичні засоби споживають 70% юних безпритульників.

Що стосується швидкості розповсюдження СНІД/ВІЛ, то Одеська область змістилася з лідерів на 13 місце серед всіх регіонів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Одеській області наркоманів в 7 разів більше, ніж в середньому по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі