четвер, 01 листопада 2007 14:11

У Одесі встановлять пам"ятник Суворову

На засіданні постійної комісії з охорони об"єктів культурної спадщини Одеси було ухвалено рішення про встановлення пам"ятника російському полководцеві Олександру Суворову, а також перейменування його ім"ям вулиці Приморської в Одесі. Таким чином, на думку членів депутатської комісії, будуть вшановані "особливі заслуги Суворова перед містом".

Голова комісії Станіслав Шнайдер відзначив, що "не зважаючи на те, що Суворов багато чого зробив для Одеси, ні пам"ятника, ні вулиці, названої його ім"ям, в місті досі немає".

За словами голови депутатської комісії, закономірним є рішення комісії про встановлення пам"ятника і перейменування на честь Суворова вулиці.

"Адже саме генерал-аншеф Суворов був призначений для будівництва оборонних споруд, а потім і гавані в Хаджибеї, - підкреслив він. - Саме Суворов був одним із тих, хто вплинув на імператрицю Катерину II при виборі місця для будівництва майбутнього міста-порту Одеси", повідомляє УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «У Одесі встановлять пам"ятник Суворову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі