середа, 12 березня 2008 16:11

У ОАЕ з"явиться музей пророка Мухамеда

У Дубаї, найбільшому місті Об"єднаних Арабських Еміратів, з"явиться перший в світі музей пророка Мухамеда. У ньому будуть зібрані етнографічні, археологічні, письмові та інші джерела, пов"язані з історією зародження ісламу.

Про нову культурну і релігійну ініціативу заявив правитель емірату Дубай шейх Мохаммед бін-Рашидаль-Мактум, прем"єр-міністр ОАЕ, в інтерв"ю агентству Wam, повідомляє видання Arabianbusiness.com.

Перший відділ майбутнього музею буде присвячений доїсламській епосі, далі відвідувачі побачать експозицію про народження, одруження, одкровення і пророцтва Мухамеда, його переселення з Мекки до Медіни (Хіджре), його останню хаджу і смерть.

Окрема частина музею буде віддана під експозицію про традиції мусульманських паломництв - хаджу і умрі, і про п"ять стовпів ісламу (обов"язкові розпорядження для віруючих).

Музей, за задумом його засновників, повинен стати не тільки "мостом" між Сходом і Заходом, він об"єднає і ісламські народи, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У ОАЕ з"явиться музей пророка Мухамеда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі