пʼятниця, 25 квітня 2008 12:11

У Нью-Йорку відзначили 25-річчя кліпу "Триллер" Майкла Джексона

"Дискотеку зомбі" провели в Нью-Йорку на честь 25-річчя виходу в світ культового музичного 14-хвилинного відеоролика "Триллер" короля поп-музики Майкла Джексона. Ніч "Триллера" пройшла на набережній Всесвітнього фінансового центру на березі Гудзона в рамках кінофестивалю "Трайбека".

"Мені до цих пір не віриться, що пройшло цілих 25 років з моменту виходу в світ нашого "Триллера", який залишається шанобливим мільйонами шанувальників Майкла Джексона. Для мене це найулюбленіша робота", - звернувся до публіки відео-директор Джон Лендіс.

На дискотеку зомбі зібралися сотні шанувальників таланту Джексона, у тому числі і його "двійники". Не покладаючи рук трудилися цілий вечір художники по гриму, щоб надати "гідного" вигляду гостям. І скоро вони вже мало відрізнялися від професійних танцюристів, що повторили на сцені танець зомбі з відомого відео.

У фанатів Джексона як і раніше вириваються вигуки захоплення, коли на величезному екрані їх кумир демонструє свою "місячну ходу". "Я точно не знаю, чи винайшов Майкл цю ходу сам або підглянув у вуличних танцюристів, але щоб її повторити потрібна хороша форма і серйозні тренування", - сказав хореограф Вінсент Паттерсон, який пропрацював з Джексоном багато років і брав участь в постановці "Триллера".

На сцені і в залі десятки танцюристів-любителів намагалися повторити коронні рухи короля поп-музики, у результаті Паттерсон оголосив переможцем конкурсу чотирилітнього малюка, ймовірно, враховуючи відому любов "зірки" шоу-бізнесу до дітей.

Альбом "Триллер", об"єм продажів якого перевищив 27 мільйонів, залишається одним з найуспішніших в музичній історії. Після свого звитяжного виходу "Триллер" очолював чарти протягом дев"яти місяців (37 тижнів) і залишався в списку альбомів Billboard більше двох років. Джексон отримав за нього вісім премій Grammy і сім American Music Awards, а в 1985 році альбом потрапив до Книги рекордів Гіннесу як альбом, що "найбільш продавався, за всю історію".

Відео, зняте на пісню з однойменною назвою, вважається вже класикою. "Революційні" кліпи Джексона 25 років тому стали основою для MTV, якому тоді виповнився тільки рік, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку відзначили 25-річчя кліпу "Триллер" Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі