четвер, 14 лютого 2008 18:04

У Нью-Йорку в четвер пройде екстрене засідання Совбеза ООН по Косово

Екстрене засідання Ради Безпеки з косовському питання відкриється в Нью-Йорку в четвер в 23.00. Ініціатором проведення екстреної зустрічі СБ стала Сербія, Росія підтримала ініціативу Бєлграда.

"Початок засідання СБ ООН запланований на 15.00 по нью-йоркському часу", - сказала прес-секретар російського представництва при ООН Марія Захарова.

Напередодні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що не відчуває надмірного оптимізму щодо підсумків обговорення в СБ ООН проблеми Косово, проте вважає проведення цього засідання правильним кроком.

"Я не плекаю надмірного оптимізму з приводу завтрашнього засідання Совбеза. Але, принаймні, не використовувати цю можливість, не звернутися до головного органу, що відповідає за міжнародну безпеку в світі, який визначив параметри косовського врегулювання, параметри, які зараз намагаються в односторонньому порядку обійти і підірвати; так от, не звернутися до СБ ООН було б, напевно, неправильно", - сказав Лавров в Брдо (Словенія) в середу за підсумками зустрічі з представниками зовнішньополітичної "трійки" ЄС.

"Сподіваюся, що це засідання дозволить чесно викласти на стіл всі позиції і все-таки ще раз постаратися зрозуміти, що може відбутися і як цього можна було б уникнути", - сказав глава російського МЗС.

Він підкреслив, що в Москві розраховують на максимальну відповідальність всіх членів Совбеза ООН при підготовці і проведенні цього заходу, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку в четвер пройде екстрене засідання Совбеза ООН по Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі