вівторок, 13 травня 2008 13:57

У Нью-Йорку убили живе пальто із стволових клітин

Співробітники Музею сучасного мистецтва в Нью-Йорку убили експонат, що є пальтом, "зшитим" із стволових клітин миші, пише у вівторок газета TheNewYorkTimes. Пальто було представлене в рамках експозиції "Дизайн і гнучкий розум" (DesignandtheElasticMind).

Живе пальто знаходилося в інкубаторі, де підтримувалася оптимальна для росту клітин температура. До експоната постійно підводили необхідні живильні речовини. Рішення убити незвичайний експонат було ухвалене після того, як стволові клітини сталі неконтрольовано рости. Через надмірне розмноження кліток в інкубаторі постійно забивалися фільтри. Крім того, живе пальто втратило свій "товарний вигляд": у нього відвалився рукав.

Творці живого експоната, арт-группаSYMBIOTICA з Школи анатомії і біології людини в Університеті Південної Австралії в Перті, заявили, що задоволені долею свого творіння. На їх думку, вбивство експоната після закінчення виставки повинне нагадати людям про те, "що вони відповідальні за живі системи, якими маніпулюють".

Арт-группа SYMBIOTICA була створена в 2000 році художником Ороном Кеттсом, біологом Мірандою Гроундс і нейрофізіологом Стюартом Бунтом. Основна мета арт-группи - поглянути на біологію з художньої точки зору.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку убили живе пальто із стволових клітин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі