четвер, 24 січня 2008 09:47

У Нью-Йорку представили корабель для космічних туристів

Судно SpaceShipTwo буде здатне доставляти до 8 осіб, двох пілотів і 6 пасажирів, за рейс на висоту в 110 кілометрів.

У Нью-Йорку компанією Virgin Galactic був представлений корабель для суборбітальних польотів. Судно SpaceShipTwo буде здатне доставляти до 8 чоловік, двох пілотів і 6 пасажирів, за рейс на висоту в 110 кілометрів.

За словами представників Virgin Galactic, будівництво SpaceShipTwo (що можна перекласти  як "КосмічнийКорабельДва") завершене на 60 відсотків і буде закінчено до 2010. При цьому видання This Is London стверджує, що тестові польоти корабля почнуться вже у червні нинішнього року, а комерційні - через 12 місяців після випробувань.

Політ SpaceShipTwo триватиме дві години. З них чотири з половиною хвилини пасажири проведуть у повній невагомості. Запуск літального апарату проводитиметься з борту літака-носія WhiteKnightTwo. Відстикування апарату від носія проводитиметься на висоті понад 18 кілометрів, після цього SpaceShipTwo повинен піднятися на висоту в 110 кілометрів.

Вартість квитка на політ в SpaceShipTwo становитиме  200 тисяч доларів. У Virgin Galactic стверджують, що бажання побувати на 110-кілометровій висоті вже висловили  200 осіб, а  85 тисяч зацікавилися можливістю такого польоту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку представили корабель для космічних туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі