вівторок, 07 серпня 2007 10:20

У НУ-НС почалися чвари ще до з"їзду

Обговорення списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона" на політраді в понеділок йшло до пізнього вечора, тому що між керівниками правих партій "виник серйозний конфлікт".

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

За інформацією джерел видання, представники "Української правиці" Борис Тарасюк (НРУ) і Юрій Костенко (УНП) вирішили поділити віддану їм квоту – 21% – до 110-го місця по 9 осіб від НРУ й УНП і 3 представника від УРП "Собор".

З таким розподілом категорично не погодився Анатолій Матвієнко, якого у секретаріаті президента до того ж попросили зарезервувати одне з трьох місць за "людиною президента".

"Розуміючи, що домовитися з Тарасюком і Костенко мне виходить, Матвієнко вирішив піти ва-банк. Незважаючи на рішення з"їзду своєї партії, відповідно до якого перші 3 місця в списку "Собору" посіли депутати Верховної Ради 5 скликання (Матвієнко, Микола Яковина й Олександр Бондар), він подав у штаб "Нашої України" список, де на 1-му місці був директор заснованої Матвієнком громадської організації Михайло Довбенко, на 4-му – сам Матвієнко, на 5-му – "людина президента", - розповіло джерело.

Ще однією проблемою, з якою зіштовхнулися лідери партій, стала участь у списку колишнього мера Києва Олександра Омельченка, зазначає видання. Лідери декількох партій виступили проти його включення в прохідну частину.

У НСНУ також виникли конфлікти при формуванні списку. "У "Нашої України" серйозні проблеми зі своїми депутатами. Багато хто з тих, хто склав мандати, виявилися у завідомо непрохідній частині списку", - розповів один зі співробітників штабу партії.

Крім того, за інформацією видання, останніх кілька днів велася внутріпартійна боротьба між В"ячеславом Кириленком і головою секретаріату президента Віктором Балогою за право сформувати остаточний проект списку. У підсумку за основу був прийнятий варіант Кириленка.

Як повідомляє видання з посиланням на "внутрішній список НСНУ", у прохідній частині списку опинилися представник групи "Приват" Ігор Палиця (N37), голова НБУ Володимир Стельмах (N17), дочка депутата декількох скликань загиблого в автокатастрофі Юрія Оробця Олеся Оробець (N11).

У той же час Олександр Омельченко-молодший, син екс-мера Києва, посів "сумнівну" 64-у позицію - аналітики штабу партії вважають, що "прохідними" є 60-65 позиція списку.

Видання також зазначає, що в прохідній частині списку з"явилися 2 кандидата, які були відсутні в алфавітному списку, затвердженому 2 серпня на з"їзді НСНУ – редактор донецької газети "Острів" Євгеній Талишев (N45) і депутат IV скликання Юрій Бойко, що балотувався, але не пройшов за списком НСНУ в парламент V скликання.

Як відомо, міжпартійний з"їзд блоку "Наша Україн-Народна самооборона" пройде у вівторок. На ньому очікується участь і виступ президента Віктора Ющенка.

"Це буде показовий захід, видовищне шоу. Наш з"їзд буде навіть масштабніший, ніж з"їзд Партії регіонів", - запевнили у штабі НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС почалися чвари ще до з"їзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі