середа, 28 травня 2008 20:01

У Новій Зеландії створено найшвидший електромобіль

Інженер з Нової Зеландії, Ян Райт, вирішив спростувати слух про те, що електромобіль не може бути швидким. Компанія Wrightspeed, засновником якої він є, виготовила в єдиному екземплярі електромобіль X-1, здатний набирати швидкість 100 км/г за 3,1 секунди.

Кабріолет X-1 володіє цілою низкою особливостей. Наприклад, його корпус має дуже легку вагу, всього 690 кілограм, і покритий мінімумом обшивки з композитного матеріалу. Як і колеса, силовий каркас корпусу побудовано зі спеціального надлегкого сплаву алюмінію. Машина обладнана електромотором, потужність якого складає 236 кінських сил.

Його максимальна швидкість обмежена електронікою на відмітці 180 км/г. Також у нього немає зчеплення і всього одна передача. А на одному заряді акумулятора Wrightspeed може проїхати близько 160 кілометрів. Витрата енергії на 100 кілометрів в міському циклі руху складає 12,43 Квт/ч, що відповідає витраті 1,4 літра бензину, повідомляє "Автоцентр".

Для того, щоб повністю зарядити акумулятор X-1, потрібно трохи більше 4,5 годин. Під час змагання, яке відбулося в США на треку Infineon Raceway, Wrightspeed X-1 зміг обігнати один з найшвидших серійних автомобілів - Ferrari 360 Spider і Porsche Carrera GT. В кінці 402-метрової ділянки X-1 набрав швидкість 180 км/ч за 11,1 секунд.

Вартість унікального електромобіля, який створено в єдиному екземплярі, складає 150000 доларів. За словами Райта, серійне виробництво Wrightspeed X-1 поки не планується, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Новій Зеландії створено найшвидший електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі