Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 15:01

У Німеччині з"явився "церковний притулок" для курців

Господар одного бару в землі Шлезвіг-Гольштейн Дірк Брукнер не міг змиритися з передбаченою законом забороною на куріння в його закладі. І заснував релігійну общину, одним з ритуалів якої стало куріння сигарет - "як в католицьких церквах куріння ладану", пояснює власник пивної. Наступний крок - оголосити пивну храмом.

46-річний власник бару хоче, за його власними словами, надати курцям "церковний притулок" і не бажає, щоб держава примушувала його відмовитися від релігійних дій.

У багатьох релігіях спалювання різних пахощів грає важливу роль. "У католиків це ладан, у буддистів - курильні палички, а у нас - сигарети", - затверджує Брукнер. Нова релігійна община, на думку її засновника, повинна буде торкнутися душ християн, що мають проблеми з "жорсткими формами культу" і "колінопреклонінням". Тут же бесіди вестимуться за кухлем пива і сигаретою.

Якщо земля Шлезвіг-Гольштейн не визнає "християнсько-єврейську церкву Німеччини", Брукнер має намір звернеться до Європейського суду з прав людини, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині з"явився "церковний притулок" для курців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути