вівторок, 08 вересня 2009 08:56

У Німеччині знову збудують Берлінську стіну

У Німеччині знову збудують Берлінську стіну

В рамках відзначання 70-ї річниці Другої світової війни знову збудують Берлінську стіну, яка протягом десятиріч була символом поділу Європи, а її падіння 20 років тому - символічним моментом.

Берлінську стіну відтворять, але тільки на хвилину і всього лише з величезних костей доміно, щоб показово завалити її знову, повідомляють у понеділок польські ЗМІ.

Доміно з триметрових костей установлять на проміжку від Рейхстагу по Потсдамського майдану по слідах конструкції, піднятої в 1961 році.

Зараз тривають підготування: митці, мешканці міста, діти, які народилися вже по падінню стіни в 1989 році, малюють кості.

"Східна Німеччина називала її "стіною миру" чи "захисною стіною", а по другу сторону говорили про "стіну сорому", - сказала 13-літня Емілія. На думку школярки, це показує різну ментальність по обох сторонах.

Велике історичне падіння доміно-стіни можна буде побачити 9 листопада, тобто через 20 років після історичних подій, які змінили лице Європи.

За матеріалом: TVN 24

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині знову збудують Берлінську стіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі