субота, 01 вересня 2007 13:55

У Німеччині заборонили курити у всіх громадських місцях

Починаючи з 1 вересня всі мандрівники, які курять, в Німеччині зможуть дозволити собі викурити сигаретку-другу хіба що у власному автомобілі: разом із початком навчального року в країні набуває чинності Федеральний закон із захисту некурящих (Nichtraucherschutzgesetz).

Він поширюється на всю інфраструктуру Федеральної залізниці, тобто не тільки на потяги, але й на вокзали, а також на громадські будівлі трьох федеральних земель - Нижньої Саксонії, Баден-Вюртемберга і Мекленбурга - Передньої Померанії.

Ініціатором і першопроходцем застосування нового закону було міністерство охорони здоров"я (у будівлі міністерства вже давно не курять).

Ті землі, які відразу погодилися почати застосування "закону некурящих" (так деякі журналісти-курці охрестили посягання держави на їхнє право губити власне здоров"я), вводять його з 1 вересня, а останні, починаючи з майбутнього року, причому з деякими обмовками і виключеннями на користь тих, хто курить.

Зрештою, куріння буде заборонено у всіх громадських будівлях, включаючи міністерства, відомства, школи, бібліотеки, лікарні, будинки старих, всі установи для дітей і юнацтва, спортивні комплекси, музеї та кінотеатри, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині заборонили курити у всіх громадських місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі