пʼятниця, 27 лютого 2009 09:56

У Німеччині судять "українське тріо", яке поцупило 160 000 €

У Німеччині судять "українське тріо", яке поцупило 160 000 €

У німецькому місті Гейдельберг розпочався судовий процес над трьома українцями, які протягом останніх півтора років займалися скімінгом - незаконним копіюванням даних з карток у грошових автоматах в південно-західному регіоні Німеччини Рейн-Некар.

У результаті злочинної діяльності "українському тріо", як охрестили їх місцеві газети, вдалося викрасти приблизно 160 000 євро і навіть відправити вкрадені гроші в Україну.

Вкрадені гроші відправлялися до України

Уперше сліди злочинної діяльності шахраїв були помічені ще у квітні минулого року, про що працівники банку відразу повідомили в поліцію.

Однак, знадобився майже рік, щоб виявити і затримати грабіжників: трьох чоловіків української національності у віці від 31 до 44 років. На сьогоднішній день відомо, що обвинувачувані повністю визнають свою провину.

Як повідомлялося, в одній з квартир м. Болонья, Італія, було знайдене тіло громадянки України з численними пораненнями спини. Ще одна українка була виявлена у сусідній кімнаті цього ж помешкання з різаними ранами зап"ясть та госпіталізована до реанімаційного відділення місцевої лікарні.

Перед від"їздом до медичного закладу потерпіла заявила представникам поліції, що вбивство скоєне нею, а також повідомила про свою невдалу спробу накласти на себе руки.

За матеріалами Сегодня, Gazeta.ua


Скімінг - це один з видів шахрайства з пластиковими картками, при якому використовується скімер - пристрій для зчитування інформації з магнітної доріжки кредитної картки.

Отримавши всю необхідну інформацію, шахраї підроблюють картки і, володіючи пінкодом, знімають гроші з банківських рахунків через банкомати.

Скімінг (від англ. Skimming):
1) копіювання інформації з магнітної смуги однієї картки на іншу;
2) виготовлення фальшивих платіжних карток

Заходи безпеки:
-не передавати свою картку до чужих рук;
-стежити за тим, щоб вашу картку використовували лише за призначенням (і не змогли застосувати портативний пристрій, захований під одягом, наприклад, офіціанта).

Існують скімери, що встановлюються на приймальне вікно банкомату, які запам"ятовують картку, одночасно підглядається або знімається за допомогою відеокамери пінкод, після цього можна виготовити картку з магнітною смугою і, знаючи пінкод, зняти всі гроші в межах ліміту видачі.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині судять "українське тріо", яке поцупило 160 000 €». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі