вівторок, 29 травня 2007 19:51

У Нідерландах відбулися вибори у верхню палату парламенту

За попередніми даними, з 75 місць у верхній, так званій першій палаті провідна партія нинішньої правлячої трьохпартійної коаліції - "Християнсько-демократичний заклик" отримає 21 місце, замість 23 в палаті колишнього складу, інша урядова партія - Партія праці - 14 (19 в палаті колишнього складу), третя - "Християнський союз" збільшить своє представництво з трьох до п"яти місць.

Опозиційна Народна партія за свободу і демократію збереже свої 15 місць. Значно збільшить своє представництво Соціалістична партія, що також знаходиться в опозиції, - з чотирьох до 12 місць. Інша ліва партія - Зелені ліві - втратить одне місце і зберігши чотирьох представників в першій палаті.

Крім того, заздалегідь по одному місцю отримають невеликі партії - ДТ66, Державна партія реформіста і Партія в захист тварин, а також незалежна фракція. Втративши своє єдине місце, зникне з верхньої палати нідерландського парламенту права партія Список Піма Фортейна.

У Нідерландах перша палата грає важливу роль в обговоренні і ухваленні законів і контролі над урядом. Члени першої палати зайняті в парламенті лише частину свого робочого часу, часто одночасно займаючи пости поза парламентом, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах відбулися вибори у верхню палату парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі