середа, 03 березня 2021 11:07

У Нідерландах дуже багатим стати не можна

Автор: надала Оксана Лозинська
  Оксана Лозинська 13 років живе і працює в Нідерландах
Оксана Лозинська 13 років живе і працює в Нідерландах

Для швидкого зростання Україна – найкращий ринок. Навіть іноземці, які хочуть швидких зрушень, можуть їхати сюди.

Так вважає викладачка і письменниця Оксана Лозинська, яка 13 років живе і працює в Нідерландах. За її словами, в Західній Європі ріст бізнесів відбувається повільно. В Україні ж можливості практично найкращі - розповіла вона Gazeta.ua.

"В Україні багато успішних і реалізованих людей, які є хорошим прикладом. Можливостей в Україні для розвитку й реалізації багато. Ринок голодний до класних речей, і тому якщо дійсно хочеться круто і швидко вирости, то Україна – найкраще місце для цього", - каже Оксана.

"У Нідерландах дуже багатим стати не можна. Там довготривала стабільність. Великої бідності нема, але й таких багатих людей, як в Україні, теж немає. У Нідерландах усе вирівнюється податковою системою і ділиться. Швидко вирости та збудувати бізнес в Нідерландах нелегко. Найкраще для цього середовище – це Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Таїланді бачила багато розірваних квитків на літак додому"

Оксана Лозинська вже кілька років викладає курс із підприємництва в університеті в Гронінгені.

"Кажу своїм студентам: "Ви не мусите бути конче успішними чи персональними брендами. Ви не мусите бути суперкрутими великими бізнесами, які виростають за рік". Це відбувається в Україні: треба вже і багато. В Нідерландах такого взагалі нема. Там важлива стабільність і довгостроковість. Тому кажу студентам, що важливо розвивати себе, ту свою невеличку справу, рухатися в бажаному напрямку, але не очікувати надшвидкі результати чи великі доходи. Руху в бажаному напрямку вже достатньо", - зазначила Оксана Лозинська.

Оксана Лозинська з 2009-го почала викладати в нідерландському університеті прикладних наук Саксіон, де викладала курси з бізнес-етики, сталого розвитку та державного управління.

З 2016 року викладачка та студентський коуч у програмі з міжнародної комунікації в Інституті прикладних наук Ганзе в Гронінгені.

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах дуже багатим стати не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі