середа, 19 березня 2008 12:33

У Непалі убито кандидата в депутати від комуністів

 У середу на півночі Непалу був убитий кандидат в депутати місцевого парламенту. Вночі банда невідомих у масках увірвалася у будинок комуніста Камала Прасада Адхикарні і розстріляла його впритул.

Потерпілий був доставлений у лікарню, де від численних поранень помер, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Адхикарі готувався взяти участь у запланованих на квітень виборах як кандидат лівого Національного народного фронту. Поки жодне з екстремістських угруповань, що діють у Непалі, не узяли на себе відповідальність за розправу над політиком.

Законодавцям, яких громадяни Непалу виберуть на виборах, належить затвердити нову конституцію і визначити перспективи розвитку країни. У грудні 2007 року уряд і рух маоїстів (який ще не так давно вважався повстанським) домовилися про остаточне скасування монархії і перетворення Непалу у федеральну демократичну республіку - дане рішення повинне набрати чинності після першого засідання парламенту.

Король Гьянендра зійшов на трон 2001 року і відразу ж проявив себе як авторитарний правитель, почавши застосовувати жорсткі заходи проти опозиції.  2005 року  він повністю узяв владу у свої руки, проте добитися стабільності у країні не зміг. Весною 2006 року на хвилі народного невдоволення  непопулярний монарх позбувся більшої частини повноважень і привілеїв. Літом він був повністю усунений від влади, а за рік уряд відібрав у нього багатомільйонне грошове постачання, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі убито кандидата в депутати від комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі