неділя, 30 березня 2008 12:25

У Непалі підірвали мечеть під час вечірньої молитви

Вибух прогримів в мечеті на південному сході Непалу в суботу під час вечірньої молитви, повідомляє телекомпанія "Сі-ен-ен".

У вікна придорожньої мечеті в місті Біратнагар було кинуто дві бомби, одна з яких вибухнула, друга не спрацювала. Жертвами вибуху стали двоє мусульман, ще двоє отримали поранення, розповів кореспондентові "Сі-ен-ен" високопоставлений представник непалської поліції Йогендра Катувал.

За словами поліцейського, в місті введена комендантська година.

Відповідальність за вибух узяло на себе незначне за чисельністю проіндуїстське угрупування, що іменує себе Непалською армією оборони.

У Непалі в основному проживають прихильники індуїзму. Мусульмани складають лише невелику частину 26 мільйонного населення країни - близько 4 відсотків.

До 2006 року Непал вважався індуїстським королівством. У 2006 році після тривалих акцій протесту парламент країни проголосив Непал світською державою і фактично позбавив короля всіх повноважень

Непалська армія оборони добивається того, щоб Непал залишався індуїстським королівством, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі підірвали мечеть під час вечірньої молитви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі