Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2008 14:39

У НАСА відповіли на питання, чи є життя на Марсі

У НАСА відповіли на питання, чи є життя на Марсі
Планета Марс майже за всю історію свого існування була дуже солоною, щоб на ній могли існувати форми життя, вважають американські учені з Національної адміністрації аеронавтики і космічних досліджень, повідомляє телерадіокорпорацияБи-би-си.

Виводи учених НАСА ґрунтуються на матеріалах, отриманих з американського марсохода "Оппортьюніті Ровер".

Висока концентрація мінералів у воді, яка була в ранній історії Марса, зробила б несприятливим місце існування навіть для найстійкіших мікробів. Навколишнє середовище на планеті було "кислотна і солона" вважають експерти НАСА.

Ці виводи "затягують петлю на гіпотезі існування життя" на Марсі, вважає один з членів наукової команди "Ровера" доктор Ендрю Нолл.

Виступаючи на щорічної зустрічі Американської асоціації просування науки (AAAS), що пройшла в Бостоні висловив думку, що умови на Марсі за останні чотири мільярди років були дуже важкі для наявності життя.

Група учених з НАСА кілька років тому оголосила, що марсоход виявив піщані формації, які могли утворитися завдяки існуванню солоної води, багатим лугом. Ґрунтуючись на цих висновках, учені НАСА припустили, що в цій воді все-таки могли жити бактерії, схожі на земних.

За версією НАСА, через деякий час, під впливом агресивного зовнішнього середовища, вода випарувалася, залишивши про себе лише згадку у вигляді піщаних відкладень. Їхню теорію спростували деякі учені. Але думки фахівців сходилися в тому, що під час формування пісковиків клімат на Марсі був достатньо жарким і сухим, що зводило шанси зародження життя до мінімуму, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У НАСА відповіли на питання, чи є життя на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути