субота, 05 липня 2008 16:39

У МЗС стурбовані приниженнями українців у Німеччині

Міністерство закордонних справ України направило зовнішньополітичному відомству Німеччини ноту з вимогою розібратися в інциденті, що стався з групою українських громадян, котрі поверталися територією ФРН з сезонних робіт в Іспанії.

Про це повідомив директор консульського департаменту МЗС України Сергій Погорельцев.

За інформацією видання, українські громадяни були затримані, піддані принизливим обшукам, оштрафовані і депортовані.

"У ній міститься вимога до німецької сторони провести ретельне службове розслідування щодо фактів, викладених у вищезгаданих скаргах, з метою відновлення справедливості, залучення винних посадових осіб до відповідальності, а також для повернення українським громадянам вилучених грошей і можливого зняття заборони на їхній в"їзд до Шенгенської зони", - поінформував дипломат.

МЗС України також ініціював обговорення інциденту з вищими чиновниками Європейського Союзу. Зокрема, співробітники Представництва України при ЄС зустрілися з керівником відділу візової політики генерального директорату юстиції, свободи та безпеки Єврокомісії Йоганнесом де Кестером і співробітниками генерального директорату зовнішніх відносин Єврокомісії.

"Під час цієї зустрічі нашим партнерам з Єврокомісії було вручено ноту представництва, у якій висловлено глибоку стурбованість української сторони з приводу брутального порушення прав громадян України і приниження їхньої людської гідності представниками правоохоронних органів Німеччини", - повідомив С.Погорельцев.

У свою чергу Йоганнес де Кестер повідомив, що його підрозділ розділяє стурбованість української сторони у зв"язку зі згаданим інцидентом. Що ж до заходів, яких вжила німецька поліція, то, на думку представника ЄК, вони були неадекватними і грубо порушили права і свободи українських громадян, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У МЗС стурбовані приниженнями українців у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі