четвер, 16 березня 2017 14:49

У Музеї новин влаштують сімейний вікенд
5

У Музеї новин влаштують сімейний вікенд
Фото: надане Музеєм новин
У Музеї новин влаштують сімейний вікенд
У Музеї новин влаштують сімейний вікенд
У Музеї новин влаштують сімейний вікенд
У Музеї новин влаштують сімейний вікенд

18-19 березня у Музеї новин проведуть сімейний вікенд. Діти зможуть приміряти костюми космонавта та воєнного оператора, а дорослі знову відчути себе свідками найбільш пам'ятних днів за останні 26 років.

Цими вихідними у Музеї новин діти та дорослі поринуть у світ телевиробництва та зрозуміють, як створюються новини. Школярі відчують себе журналістами ТСН у відтвореній студії та приміряють костюм космонавта або воєнного оператора у віртуальній примірочній. Також маленькі гості дізнаються історію України у цікавий та інтерактивний спосіб, коли ілюстрацією до значущих новин є артефакти того часу. А батьки, бабусі та дідусі згадають, що пережила Україна на шляху до здобуття незалежності, і знову відчують себе свідками найбільш пам'ятних днів за останні 26 років.

"У Музеї новин дуже цікаво, і є чим зайнятися протягом цілого дня. Наче поринаєш в інший світ. Можна роздивитися багато цікавих історичних речей, приміряти окуляри віртуальної реальності, сфотографуватися з відомими телеведучими, яких щодня ми бачимо тільки по телевізору", - поділилася враженнями 12-річна відвідувачка Аня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статуетка Джамали з Євробачення і чемпіонський пояс Кличка - відкрили Музей новин

Організатори виставки проведуть конкурс на найоригінальніше сімейне фото. Фотозвіти з враженнями від експозиції треба виставити у соціальну мережу Instagram з хештегом #музейновин.

Імена переможців, які отримають сувеніри від ТСН, будуть оголошені на сторінці Музею у Facebook.

Музеї і театри відвідують лише 2,5% українців. Такі результати оприлюднив центр "Соціс". На думку експертів, однією з причин непопулярності виставкових просторів є стереотип про нудні та нецікаві експозиції. Більшість досі думає, що в сучасних музеях не можна нічого чіпати руками і розмовляти, натомість уважно слухати екскурсовода. У Європі цей стереотип успішно долають. Наприклад, лондонську галерею "Тейт" у середньому відвідують 7,2 млн людей щороку, а Дрезденську галерею — 3 млн осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Музеї новин влаштують сімейний вікенд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі