пʼятниця, 23 липня 2021 13:56

У МОЗ розповіли, коли Україна повернеться до червоної зони

У МОЗ розповіли, коли Україна повернеться до червоної зони
Зняті маски можуть зіграти з населенням злий жарт. Фото: pixabay.com

Хоча темпи вакцинації в Україні ростуть, уникнути карантину восени не вдасться.

Зараз повністю імунізували менш як 4% українців, заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає ТСН. Уряд очікує на нову хвилю захворюваності, яка поверне країну до суворого карантину.

"Низька статистика змушує розслабитися, але це підступний сигнал. Коронавірус не зник. До червоної зони, упевнений, ми точно повернемося. Це питання часу. Україна вже реєструє штам коронавірусу Delta. Понад 100 країн звітують, що мутація спричиняє масштабні спалахи інфікування", - сказав він.

Зняті маски можуть зіграти з населенням злий жарт. Потужність третьої хвилі в Україні залежатиме лише від кількості людей, яку встигнуть вакцинувати.

"Раджу сфокусувати зусилля на тому, щоб вакцинуватися й восени мати імунітет. Уже ухвалили рішення про відкриття всіх трьох тисяч пунктів щеплень. Вакцина буде доступною кожному громадянину, оскільки перебуватиме в найближчій амбулаторії чи поліклініці", - додав Кузін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В американської Covid-вакцини виявили моторошний побічний ефект

За останню добу в Україні виявили 763 нових хворих на коронавірус. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували в Києві. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 247 419 осіб. Померли 52 811 пацієнтів, із них 21 – за останню добу. Одужали 2 183 642 особи, за останню добу – 639.

Штам коронавірусу Delta може стати причиною нової хвилі пандемії в країнах від Індонезії до Росії.

У заможних країнах епідемія знижується завдяки вакцинації. Від штаму Delta краще захищає китайська вакцина Coronavac, адже вона змушує імунітет людини запам'ятовувати всю структуру вірусу. Після Coronavac організм розпізнає Covid-19, навіть після мутації.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ розповіли, коли Україна повернеться до червоної зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі