пʼятниця, 16 квітня 2021 13:05

У МОЗ розповіли, чи будуть залишки Covid-вакцини Pfizer

У МОЗ розповіли, чи будуть залишки Covid-вакцини Pfizer
Вакцину Pfizer вводять внутрішньом'язово. Фото: Reuters

Перші щеплення Covid-вакциною Comirnaty від компаній Pfizer та BioNTech розпочнуться 18 квітня. Водночас жодних залишків препарату не буде.

117 тис. доз вакцини, розробленої німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer, розділять на два щеплення впродовж 25 днів. Про це сьогодні на брифінгу заявив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

"Чітко й зрозуміло розплановано, хто вакцинується. Щеплення робитимуть у будинках для людей похилого віку. Після цього вакцинується Державна служба з надзвичайних ситуацій і Державна прикордонна служба як критичні для держави інфраструктури", - сказав він.

Вакцину Pfizer вводять внутрішньом'язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози препарату з інтервалом у три тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфекціоністка розповіла, як українці полюють за залишковими Covid-дозами

16 квітня в Україну прибула перша партія вакцини проти Covid-19 компаній Pfizer та BioNTech. Спецрейс доставив до Києва 117 тис. доз, якими планують щеплювати мешканців і працівників будинків для літніх людей.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ розповіли, чи будуть залишки Covid-вакцини Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі