пʼятниця, 11 вересня 2020 13:15

У МОЗ оновили список країн зеленої і червоної зон

У МОЗ оновили список країн зеленої і червоної зон
Із найближчих сусідів України до зеленого списку повернулася Румунія. Фото: pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я оновило список країн зі складною епідеміологічною ситуацією, який визначає необхідність самоізоляції чи здавання тесту після повернення з-за кордону.

Із найближчих сусідів України до зеленого списку повернулася Румунія. Тепер з-поміж них червона лише Молдова, повідомляє пресслужба МОЗ.

Курортні країни, які дозволяють в'їзд українцям та залишилися в зеленій зоні: Албанія, Словенія, Єгипет, Туреччина та Болгарія. У червоній зоні залишилися Чорногорія та Хорватія. Повний перелік держав червоної та зеленої зон доступний за посиланням.

Інтерактивна мапа МЗС даэ змогу перевірити умови в'їзду до країн, які впускають українців.

Україна включає до червоного списку держави, де кількість нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Усі прибулі до України з червоної зони зобов'язані або піти на 14 днів в ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 год. до моменту перетину кордону. Іноземці для в'їзду повинні мати поліс медичного страхування.

26 серпня Кабінет міністрів з опівночі 29 серпня до 28 вересня включно заборонив в'їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства через пандемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ оновили список країн зеленої і червоної зон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі