четвер, 04 грудня 2008 16:31

У Москві з"явиться енергозберігаюча ялинка

На одній з новорічних ялинок в Москві запалять енергозберігаючу гірлянду, передає агентство РИА Новости. Цей проект буде здійснений 6 грудня в рамках акції, ініціатором якої виступить Всесвітній фонд дикої природи (WWF).

Суть акції полягає в тому, щоб привернути увагу росіян до питань енергоефективності та нагадати, що зайва витрата електрики - одна з основних причин зміни клімату.

Гірлянда на ялинці буде засвічена за допомогою динамо-велосипедів, педалі яких крутитимуть відомі люди. Так, свою участь в акції підтвердили міністр природних ресурсів Юрій Трутнєв, заступник керівника Росприроднагляду Олег Мітволь, посол Данії в Москві Пер Карлсен, директор WWF Росії Ігор Честін, телеведучий Микола Дроздов, ведуча Ольга Шелест та олімпійський чемпіон з фігурного катання Ілля Авербух.

Вибір дати для проведення акції невипадковий: 6 грудня святкується День глобальних дій проти зміни клімату. Цього дня екологічні акції пройдуть по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «У Москві з"явиться енергозберігаюча ялинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі