четвер, 02 серпня 2007 09:40

У Москві з"явилися підставні обмінні пункти

Обмінний пункт, у якому обдурювали буквально всіх клієнтів, накрили на Хорошевськом шосе оперативники Відділу по боротьбі з економічними злочинами УВС по Північному округу.

Разом з касиркою міліціонери затримали місцевого двірника, що приймав активну роль у аферах. На обмінник міліціонери звернули увагу після заяви одного з потерпілих. Чоловік розповів, що хотів поміняти на рублі 10 тисяч доларів. Він спокусився вигідним курсом, запропонованим "банком". Дівчина-операціоніст спочатку узяла долари, перерахувала валюту, а потім заявила, що у неї не вистачає готівка в рублях, вибачилася і повернула гроші.

Лише у іншому обміннику чоловік виявив, що дівчина його обікрала. Замість 10 тисяч вона віддала лише 8. Опери встановили спостереження за обмінником. Вони з"ясували, що, як тільки всередину заходив клієнт, до вивіски з курсами валют підбігав розторопний двірник, який міняв їх у бік збільшення.

Брати аферистів вирішили "на живця". Оперативники підіслали в обмінник свою людину у штатському з 1100 доларами. Дівчина-операціоніст і на цей раз обдурила клієнта - вона недодала 4500 рублів. Після цього в пункт нагрянули колеги "потерпілого". Касирка навідріз відмовилася виходити з тоннара і заблокувала броньовані двері. Щоб затримати аферистку, міліціонерам довелося викликати співробітників МНС.

Рятувальники зрізали броньовані двері за допомогою гідравлічних інструментів. Спільника касирки - двірника - затримали без складнощів. Оперативники звертають увагу москвичів і гостей столиці на те, що тільки в Москві може діяти до 100 подібних пунктів. Зазвичай вони з"являються у лічені дні і зникають, як тільки вдається зірвати куш, повідомив "МК".

Зараз ви читаєте новину «У Москві з"явилися підставні обмінні пункти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі