вівторок, 04 листопада 2008 16:26

У Москві завершився "Російський марш": більш ніж 400 затриманих

У Москві завершився "Російський марш": більш ніж 400 затриманих
ГУВС Москви повідомило про завершення в столиці "Російського маршу", передає "Інтерфакс". За даними міліції, в центрі міста було затримано більше 200 учасників акції, зокрема лідера "Слов"янського союзу" Дмитра Демушкіна та брата лідера РПНІ (Руху проти нелегальної імміграції) Олександра Бєлова - Володимир Басманов.

За даними московської мерії, затримано більше 400 учасників несанкціонованої ходи. У прес-службі мерії повідомили також, що в цілому ситуація в місті "нормальна", рух ніде не перекривався.

"Інтекфакс" повідомляє, що санкціонований "Російський марш", що проходив 4 листопада на набережній Тараса Шевченка, також завершений. За даними міліції, близько 400 людей пройшли колонними по набережній, після чого провели мітинг біля готелю "Україна".

В кінці жовтня влада Москви дозволила націоналістичним організаціям "Народний союз" та "Російський образ" в день народної єдності провести ходу набережною Тараса Шевченка. В той же час РПНІ та "Слов"янському союзу" було заборонено проводити цього дня свої акції. Офіційною причиною заборони мерія назвала складнощі з регулювання дорожнього руху.

Проте, лідери РПНІ та "Слов"янського союзу" заявили, що проведуть свій "Російський марш". Вранці 4 листопада декілька сотень їхніх прихильників (за даними організаторів маршу, близько 800 осіб) зібралися біля станції метро "Арбатська". Націоналісти на чолі з Бєловим пройшли маршем по Старому Арбату, проте біля станції метро "Смоленська" зіткнулися зі спецпідрозділами.

Декілька сотень учасників акції було затримано і доставлено в різні ВВС. Згідно даним, розміщеним на сайті оргкомітету "Російського маршу", деяких із затриманих сильно побили.

Санкціоновані владою "Російські марші" пройшли 4 листопада в низці російських міст, зокрема, в Новосибірську, Красноярську та Санкт-Петербурзі. У Владивостоці місцева адміністрація заборонила прихильникам націоналістичних організацій проводити ходу, проте дозволила мітинг.

Зараз ви читаєте новину «У Москві завершився "Російський марш": більш ніж 400 затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі