понеділок, 24 грудня 2007 10:34

У Москві заарештували доньку сатирика Віктора Шендеровича

 Минулої неділі на суді у справі активіста руху "Вільні радикали" Сергія Константінова були затримані і доставлені у Краснопресненське УВС російської столиці кілька осіб, зокрема дочка відомого сатирика Віктора Шендеровича - Валентина Чубарова. Вона і ще троє колег засудженого - Микола Зборошенко, Олексій Казаков і Марія Парамонова - виступали свідками на процесі.

Як повідомляє у своєму блозі Шендерович, їх звинувачують у образі суда. "Образа (за словами дочки) полягала у наступному. Суддя поставила вимогу залишити зал, а вони через адвоката заявили про згоду виконати цю вимогу тільки у разі, якщо суддя офіційно оголосить засідання закритим. Тобто, згідно із законом. Суддю вимога дотримуватися закону образила, і вона викликала міліціонерів. У відділенні їх тримали і опитували по черзі кілька годин, після чого оголосили арешт до суду. Суд - завтра об 11 годині. Мобільні телефони відібрали, що робить ситуацію не просто протизаконною, а потенційно кримінальною".

"Нова газета" відзначає, що на засіданні могли бути присутніми всі охочі, проте суддя так не вважала і відмовилася продовжувати процес, поки із залу не будуть видалені все, окрім адвоката.

Константінова заарештували під час пікету на захист координатора руху "Оборона" Олега Козловського, насильно покликаного в армію і потім викраденого з медсанчастини, куди він потрапив, оголосивши голодовку на знак протесту.

Сергія Константінова засудили до 15 діб арешту і штрафу у тисячу рублів. Після проголошення вироку співробітники міліції волоком потягнули його із залу, після чого помістили в машину поряд з будівлею суду, де жорстоко побили. За словами кореспондента інтернет-видання Собкор.ru Лариси Верчинової, які приводить "Нова газета", попередній діагноз, поставлений Константінову в лікарні - струс головного мозку NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Москві заарештували доньку сатирика Віктора Шендеровича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі