вівторок, 09 жовтня 2007 08:26

У Москві спіймали банду, яка відмила більш $ 2 млрд

Співробітники управління по боротьбі з економічними злочинами ГУВС Москви в ході сумісної операції з ФСБ і Федеральною службою по фінансовому моніторингу присікли діяльність крупної організованої злочинної групи, яка займалася відмиванням понад 60 млрд рублів.

Як повідомив начальник прес-групиУБЕЗ ГУВС Москви, операція почалася більше року тому. У полі зору оперативників УБЕЗ потрапило декілька десятків фірм, які не вели фінансово-господарської діяльності, проте на їх рахунки поступали крупні суми грошей. До розслідування були привернуті оперативники ФСБ і службовці фінмоніторингу.

В ході спільної роботи правоохоронні органи вийшли на організовану злочинну групу, яка під виглядом підприємницької діяльності проводила незаконні фінансові операції, направлені на легалізацію і відмивання грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Група діяла по наступній схемі: клієнти, охочі отримати готівку з метою ухилення від податків, перераховували гроші на рахунки фірм-одноднівок, після чого ці грошові кошти переказувалися на рахунки фізичних осіб в десятки російських банків і там видавалась готівка.

Оперативники УБЕЗ провели декілька десятків обшуків, в ході яких у членів злочинної групи було виявлено велику кількість підроблених печатей різних комерційних банків Росії, підроблені бланки векселів, підроблений друк і штампи держорганів, а також велику кількість документів, що свідчать про проведення незаконних фінансових операцій учасниками злочинного угрупування.

Зараз розслідування діяльності організованої злочинної групи продовжується. Вже зараз встановлено, що її члени провели більше 7 тис. незаконних банківських операцій із загальним оборотом більше 60 млрд рублів. "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Москві спіймали банду, яка відмила більш $ 2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі