четвер, 20 грудня 2007 16:08

У Москві пройде дитячий чемпіонат з танців на інвалідних візках (ФОТО)

Перший в історії Москви відкритий чемпіонат серед дітей-інвалідів по спортивних танцях на візках пройде 21 грудня в Палаці творчості дітей, підлітків і юнацтва "На Міуссах". Турнір пройде в рамках програми "Рік дитини". Для участі в ньому відібрано 17 дітей, які пройшли спеціальне навчання в Білорусії або в Росії.

"Ця подія стане відправною крапкою для повсюдного розвитку в місті красивого і гармонійного виду спорту, а також ефективного засобу соціальної інтеграції людей з інвалідністю", - заявила прес-секретар департаменту соціального захисту населення столиці Ганна Шаповалова.

Відкритий чемпіонат Москви став результатом сумісної російсько-білоруської програми, що реалізовується в Центральному адміністративному окрузі, на базі Білоруського республіканського спортивно-оздоровчого центру. Заняття в цьому центрі проводять чемпіони світу і Європи по спортивних танцях на візках, лауреати міжнародних премій за видатні досягнення інвалідів в області культури і мистецтва.

Відбір дітей до чемпіонату проходив в два етапи, для чого спеціально були запрошені білоруські фахівці в навчанні танцям на візках, що мають великий досвід роботи.

"Танці на візках, як вид спорту і мистецтва, є дуже дієвим способом реабілітації, і вони в тій чи іншій мірі доступні абсолютно всім дітям", - завірила Шаповалова, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Москві пройде дитячий чемпіонат з танців на інвалідних візках (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі