понеділок, 02 липня 2007 10:26

У Москві починається суд над Березовським

Савеловський суд Москви починає сьогодні попередні слухання у кримінальній справі відносно Бориса Березовського про розкрадання коштів у компанії "Аерофлот". Оскільки обвинувачений знаходиться в розшуку, справа розглядатиметься заочно за  його відсутності.

Березовський заборонив своїм адвокатам брати участь в судовому процесі. Відповідну заяву було направлено захистом до суду. Проте на прохання суду адвокати візьмуть участь лише у попередніх слуханнях.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура РФ завершила розслідування кримінальної справи відносно Березовського, виділеної в окреме провадження. Березовський звинувачується у  розкраданні грошових коштів ВАТ "Аерофлот" у великому розмірі на загальну суму більше 214 млн. руб. шляхом шахрайства (ч.3 ст.159 Кримінального кодексу РФ). Також бізнесмен звинувачується в легалізації викрадених у авіакомпанії грошових коштів на суму понад 16 млн. крб. (ч.3 ст.174 КК РФ).

В даний час Березовський проживає у Великій Британії, де він отримав політичний притулок. У Генпрокуратурі РФ відзначили, що Карно-процесуальний кодекс РФ передбачає можливість розгляду у суді справ у тяжких і особливо тяжких злочинах без присутності обвинувачених.

Нагадаємо, Генпрокуратура тривалий час добивається екстрадиції Березовського, проте Велика Британія не задовольняє прохання колег з Росії. Тим часом в Москві упевнені в законності вимог про екстрадицію опального російського олігарха.

Окрім розкрадань в компанії "Аерофлот" Березовському пред"являються й інші звинувачення. Так, підприємець проходить у справі про шахрайство з автомобілями "АвтоВАЗ" і про незаконне придбання будинку і земельної ділянки в оздоровчому комплексі "Жуковка" у Підмосков"ї. Також на нього заведено дві справи про дії, направлені на насильницьке захоплення влади у Росії, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «У Москві починається суд над Березовським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі