четвер, 10 січня 2008 19:05

У Москві невідомий хотів продати тротилову шашку часів другої світової

У Москві на Ризькому вокзалі чоловік намагався продати приймальникові камери схову кілограмову тротилову шашку німецького виробництва часів Великої Вітчизняної війни. Як повідомляє сайт МВС РФ, його затримали і при огляді дійсно знайшли справжній раритетний снаряд.

Приймальник сам подзвонив в чергову частину ЛВВС станції Москва-Рижська. Він розповів, що якийсь чоловік пропонує йому придбати тротилову шашку. Органи затримали раніше судимого 38-річного уродженця Тамбовської області, боєприпас у нього вилучили.

Проведена експертиза показала, що тротилова шашка є зосередженим зарядом бризантної вибухової речовини, який випускався з 1936 по 1945 рік і використовувався німецькими військами під час Великої Вітчизняної війни.

За оцінками правоохоронних органів, вартість подібної вибухівки на "чорному ринку" складає більше $5 тис.

За словами затриманого, він знайшов тротилову шашку в Тверській області, а оперативники в даний час встановлюють джерело та цілі придбання даної вибухівки, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Москві невідомий хотів продати тротилову шашку часів другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі