субота, 10 березня 2007 14:54

У Москві хочуть ліквідувати єдину українську бібліотеку

Українські громадські організації в Росії протестують проти запланованої Комітетом з культури Москви реорганізації Бібліотеки української літератури в Москві на Бібліотеку народів Росії.

Про це йдеться у повідомленні об`єднаної прес-служби Федеральної національно-культурної автономії українців Росії та Об`єднання українців Росії.

Члени цих громадських організацій вважають, що така реорганізація "означатиме фактичну ліквідацію української бібліотеки, другий раз у її історії". При цьому у повідомленні зазначається, що на співробітників бібліотеки чиниться тиск.

За даними прес-служби, на відновлення Бібліотеки української літератури, ліквідованої у 1938 році, пішло 18 років роботи українських громадських організацій разом з державними органами Москви. У новому приміщенні, в нормальних умовах, бібліотека відкрилася 26 травня 2006 року, там сформовано єдиний у Російській Федерації унікальний бібліотечний фонд.

Як вважають в організаціях українців в Росії, бібліотеку "хтось намагається зробити розмінною монетою сьогочасних політичних взаємин або - про що говорять багато членів українських організацій - предметом майнових інтересів, пов`язаних з красивим приміщенням бібліотеки в центрі Москви".

У зв"язку з цим, українська громадськість Москви звернулась до керівництва Росії і Москви з вимогами не допустити здійснення реорганізації Бібліотеки української літератури. Зокрема, мерові Москви Юрію Лужкову надіслано колективного листа від читачів бібліотеки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Москві хочуть ліквідувати єдину українську бібліотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі