вівторок, 26 січня 2021 21:44

У МОН відреагували на скандальні заяви у Драгоманова

У МОН відреагували на скандальні заяви у Драгоманова
Професорка опублікувала в соцмережі допис, де розкритикувала перехід сфери обслуговування на українську мову. Фото: npu.edu.ua

Міністерство освіти і науки України прокоментувало ситуацію щодо висловлювань про мову викладачки Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова Євгенії Більченко.

Про це йдеться в повідомленні МОН у Facebook

"Тема мови може та має обговорюватися в демократичному суспільстві, винятково з повагою і толерантністю. Україна обрала свій шлях щодо мовного питання. Він про турботу навколо державної мови, що є важливим для країни.

Нас, україномовних та російськомовних, об'єднує те, що ми всі – українці. І ми всі маємо турбуватися про нашу країну та нашу мову", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Університет відреагував на зневажливі висловлювання викладачки про мову

У МОН наголосили, що дискусії щодо мовного питання не можуть доводитися до абсурду.

"Дискусії повинні супроводжуватися повагою та розумінням, що ми всі живемо в одній країні, в якій повага є нашою невід'ємною національною рисою", - зазначається в повідомленні.

Ніякої конкретики та оцінки на висловлювання професорки міністерство не надало. Не вказано також чи буде якась реакція міністерства щодо викладачки або самого університету.

Викладачка Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова Євгенія Більченко назвала Україну "американською колонією". Вона також додала, що закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" є "опухлим лімфовузлом" в хворому тілі.

В університеті дописи викладачки назвали неприпустимими і неприйнятними висловлюваннями проти української мови, українських громадян та Української держави, які йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу.

Зараз ви читаєте новину «У МОН відреагували на скандальні заяви у Драгоманова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі