середа, 26 грудня 2007 08:25

У міжнародному аеропорту Алма-Ати при зльоті вибухнув літак

У міжнародному аеропорту Алма-Ати в ніч на середу при зльоті вибухнув літак приватної німецької компанії мазкі "Гольфстрім CL-60". Як повідомила прес-секретар "Служби порятунку" Анастасія Малішич, в результаті вибуху літака одна людина загинула, троє отримали травми.

За інформацією прес-служби, повідомлення про вибух літака на території Алматинського аеропорту надійшло 26 грудня о 03:11 за часом Астани (23:11 за київським).

"О 03:05 при зльоті в східному напрямі літак з невідомих причин зійшов із злітної смуги у південно-східну сторону, пробив залізобетонну огорожу, проїхав по полю близько 400 метрів і вибухнув, повністю згорівши", - пояснили в прес-службі.

Рятувальники, що прибули на місце НП встановили, що літак "Гольфстрім CL-60", який виконував рейс LCX826 Ганновер-Гонконг, вночі у середу зробив посадку в Алма-Аті для дозаправки.

За даними прес-служби, на борту літака знаходилися три члени екіпажа і пасажир. В результаті катастрофи пасажир загинув, члени екіпажа постраждали і були госпіталізовані.

"В результаті аварії постраждали і були госпіталізовані перший і другий пілоти (обидва громадяни Німеччини) і стюардеса (громадянка Туреччини). Загинув пасажир, особа його встановлюється", - повідомили в прес-службі.

У міністерстві з НС республіки назвали імена постраждалих членів екіпажа і загиблого пасажира. Це - Вольф Кляйн Майкл 1956 р.н., Рейн Харс 1986 р.н. - обидва громадяни Німеччини, і Хойслі Деніс 1975 р.н. - громадянин Туреччини. Загинув пасажир Ларс Вун Хорс - його громадянство МНС не зазначене.

Розслідуванням причин авіакатастрофи займається Комітет цивільної авіації, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У міжнародному аеропорту Алма-Ати при зльоті вибухнув літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі