вівторок, 10 липня 2007 14:03

У містах Британії мали вибухнути 10 замінованих машин

Підпільна терористична група, що діяла у Великій Британії і намагалася підірвати 29 червня в центрі Лондона автомобілі, начинені газовими балонами, готувала 10 терористичних актів.

Бойовики, що входили в групу, хотіли купити 10 автівок, які мали намір використовувати для підриву в людних місцях британських міст.

Члени групи, чисельність якої досягала восьми чоловік, були заарештовані поліцією у Великій Британії й Австралії. Підставою для арешту стала інформація, одержана при аналізі автомашини, де знаходилася бомба, що не вибухнула.

Ще один член цієї групи атакував 30 червня за допомогою також начиненою вибуховими речовинами автомашини термінал аеропорту Глазго. Проте технічна помилка не дозволила йому здійснити вибух. 29 червня в Лондоні було знешкоджено два вибухові пристрої, закладені змовниками в автомобілі Mercedes.

Усі заарештовані в цій справі – вихідці з країн Близького Сходу та Індії, які працювали в британській системі охорони здоров"я, нагадує NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У містах Британії мали вибухнути 10 замінованих машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі