вівторок, 05 липня 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони пояснили рішення про заборону чоловікам пересуватися Україною без дозволу

У Міноборони пояснили рішення про заборону чоловікам пересуватися Україною без дозволу
Процес надання дозволів буде проходити прозоро. Фото: скрін з відео

Насправді заборона на виїзд для військовозобовʼязаних чоловіків з місця проживання без дозволу територіального центру комплектування існує ще з 1992 року.

Зараз намагаються лише вдосконалити нормативно-правову базу, повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Gazeta.ua.

За його словами, через війну в Україні влада має знати про наявний мобілізаційний ресурс.

"Це дуже важливо. Керівники територіальних центрів укомплектування на місцях також мають володіти інформацією і знати, де перебуває мобілізаційний ресурс, аби знати, як діяти у разі виникнення додаткових ситуацій, коли треба буде активізувати цей процес", – сказав Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розповіли, коли закінчиться воєнний стан і чи розширять мобілізацію

Він додав, що все проходитиме прозоро і процес вдосконалять вже під час видання таких дозволів у самих центрах комплектування.

Мотузяник розповів, кому будуть видавати дозволи: "Буде визначено категорії громадян. Станом на зараз йдеться про призовників, військовозобов'язаних, а також про резервістів. Такі дозволи видаватимуться на місцях (на період. – Gazeta.ua) від 30 діб до одного року".

Також окремо розглянуть чоловіків, які регулярно здійснюють такі виїзди в рамках службових обов'язків.

"Поки що жодної паніки. Відповідний баланс між забезпечення права громадян на вільне пересування та між порядком контролю за мобілізаційним ресурсом буде дотримано", – наголосив він.

Сьогодні, 5 липня, Генштаб ЗСУ оприлюднив рішення про заборону військовозобовʼязаним чоловікам покидати місце проживання без дозволу керівника Територіального центру комплектування. Щоб покинути місце проживання, потрібно отримати дозвіл.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили рішення про заборону чоловікам пересуватися Україною без дозволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі