четвер, 18 вересня 2008 17:10

У Міннеаполісі відкрили новий міст на місці зруйнованого

У Міннеаполісі, найбільшому місті американського штату Міннесота, в четвер відкрили новий міст через річку Міссісіпі замість колишнього, який впав в серпні 2007 року. Про це повідомляє TheAssociatedPress.

Будівництво нового моста, що обійшлося в 234 мільйони доларів, було завершене зі значним випередженням графіка (як крайній термін було призначено 24 грудня). За це підрядчики, які реалізували проект, зокрема, компанії FlatironConstruction і MansonConstruction, отримають премію в розмірі до 27 мільйонів.

Новий міст обладнаний сотнями сенсорів, що дозволять постійно стежити за його станом і на ранньому етапі ліквідовувати виникаючі поломки. На відміну від свого попередника, міст влаштований таким чином, що під час падіння однієї з його секцій останні зможуть встояти.

Старий міст через Міссісіпі, побудований в 1967 році, впав 1 серпня 2007 року, загинули 13 осіб, 145 отримали травми. Розслідування причин катастрофи, яким займається Національний комітет безпеки на транспорті, поки не завершено. У січні голова комітету Марк Розенкер (MarkRosenker) назвав головним чинником події конструктивні недоліки старого мосту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Міннеаполісі відкрили новий міст на місці зруйнованого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі