неділя, 13 лютого 2011 16:31

У Мінекономіки кажуть, що ціни ростуть через недобросовісних виробників

У Мінекономіки кажуть, що ціни ростуть через недобросовісних виробників

Керівництво Міністерства економічного розвитку і торгівлі України запевняє, що будує систему економічного та адміністративного впливу на цінову ситуацію на товарних ринках України.

Як повідомили в прес-службі відомства, про це заявив заступник міністра Анатолій Максюта.

За його словами, "немотивований ріст цін на продукти харчування виникає, перш за все, через недобросовісну конкуренцію певних товаровиробників".

"Ми не будемо допускати різних узгоджених недобросовісних дій на ринку, коли ті чи інші виробники домовляються, підвищують ціни, а потім уряд починає з цим боротися. Зараз ми разом з іншими міністерствами розробляємо спеціальну методику прогнозування цих цінових сплесків і відповідний інструментарій для їх згладжування" , - зазначив Максюта.

Нагадаємо, восени Мінекономіки звинуватило у зростанні ціни на картоплю селян. "Переважно картопля реалізується на організованих або стихійних продовольчих ринках селянами, які намагаються ціною картоплі компенсувати для себе інші інфляційні чинники", - зазначало тоді міністерство.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Мінекономіки кажуть, що ціни ростуть через недобросовісних виробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі