середа, 01 грудня 2010 15:49

У Миколаєві "Беркут" розігнав акцію протесту родичів загиблих у ДТП (ФОТО)

Сьогодні, 1 грудня, стався інцидент біля будівлі управління внутрішніх справ у Миколаївській області. Співробітники спецпідрозділу Беркут затримали кілька десятків осіб, які прийшли на акцію протесту.

Як повідомляє "Новости N", під стінами УВС родичі загиблих у ДТП протестували проти необ'єктивного, на їхню думку, розслідування справ, тяганини, корупції в міліції. Батьки тримали в руках портрети загиблих дітей, а також плакат з прізвищами вищого міліцейського керівництва, обклеєний ксерокопіями стодоларових купюр.

Як розповіли пікетники, 5 жовтня 2009 року дві мешканки села Степове - 20-річна Наташа Чайка та 15-річна Даша Мартинюк - їхали мопедом. На зустрічній смузі їх збив Андрій Ш. - співробітник Миколаївського морпорту. В результаті одній з дівчаток відірвало голову, іншій - ноги. Але в справі водій проходить як свідок, хоча і був за кермом. Пікетники побоюються, що покарання винуватець не зазнає.

Крім того, сім'я з села Калинівка Жовтневого району розповідає, що 14 травня 2006 року їх син Дмитро Мурга з другом поверталися з дискотеки. Їх збив Нивою односелець, Ігор Т. З місця події він зник, а справу згодом було закрито.

За даними видання, через деякий час пікетників оточили бійці спецпідрозділу Беркут, взяли в кільце, і заштовхали у двір розташованої поруч будівлі Центрального РВВС. Деяким пікетникам вдалося вирватися. Всього у дворі РВВС перебувають більш ніж тридцять затриманих. Біля райвідділу стояла карета швидкої допомоги - одній з учасниць пікету, яку забрали до райвідділу, стало погано.

У коментарі журналістам заступник начальника Миколаївського міського управління внутрішніх справ майор міліції Олексій Мірошниченко повідомив, що 30 листопада суд прийняв рішення про заборону акцій протесту біля будівлі обласного УВС. Пікетників повідомили про незаконність їх дій, однак вони вийшли на акцію.

"Після з'ясування всіх обставин, після встановлення осіб цих громадян і після складання відповідних адміністративних матеріалів з прийняттям людей відпустять", - запевнив Мірошниченко. Затриманих можуть притягнути до відповідальності за ст. 185-1 Адмінкодексу Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

У свою чергу, Миколаївська облорганізація ВО Свобода заявила, що намагалася провести пікетування обласної прокуратури з вимогою розслідувати розкрадання коштів при реконструкції скверу Ради Європи. Коли учасники пікету підійшли до прокуратури, їм продемонстрували рішення суду про заборону проведення будь-яких акцій біля прокуратури.

"Біля прокуратури свободівці зустрілись з мешканцями Миколаєва, які постраждали від дій міліції. Вони отримали заявку на проведення пікету біля управління МВС у Миколаєві. Свободівці вирішили підтримати акцію і приєдналися до пікету", - йдеться в повідомленні партії.

Під час акції, повідомляє Свобода, пікетників оточили бійці Беркута, близько півсотні учасників акції були затримані і доставлені в Центральний РВВС міста. "Під час затримання співробітники підрозділу Беркут поводилися вкрай грубо. Одній із затриманих, заступнику голови Миколаївської обласної організації ВО Свобода Наталі Грудініній стало погано", - наголосили у партії.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві "Беркут" розігнав акцію протесту родичів загиблих у ДТП (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі