четвер, 27 березня 2008 11:38

У Миколаєві продавали заражену трихінельозом свинину

Небезпечне для людей захворювання – трихінельоз – виявлено у Миколаєві.

Заражену свинину вилучили на одному зі стихійних ринків міста. Якби паразит потрапив до організму людини, їй загрожувала б болісна хвороба на все життя, адже недуга невиліковна.

Карантин через трихінельоз оголошено в Корабельному районі Миколаєва. На три роки встановлено особливий контроль за домашніми тваринами та торгівлею. Один з тутешніх фермерів намагався продати на міському ринку хвору свиню. Спеціалісти ветсанлабораторії вчасно виявили у м"ясі тварини небезпечного для людини паразита.

Трихінела – мікроскопічний гельмінт, який не гине при термічній обробці. Хвороба не виліковується. Людина на все життя залишається інвалідом.

Корабельний район обласного центру став четвертим на Миколаївщині, де знайдено трихінельоз. Під контролем ветеринарів – усі подвір"я і два фермерські господарства. На дослідження відібрано 90 проб крові. У свиней, які утримувались разом із хворою, трихінельозу не має.

Ветлікарі не виключають, що тварина захворіла, бо з"їла пацюка чи мишу. Антисанітарія у свинарнику – найкраще місце для їхнього життя і розмноження.

Ветеринарна інспекція посилила боротьбу зі стихійними м"ясними торгівцями. Але смішний штраф – вісім з половиною гривень за ціни м"яса тридцять гривень за кіло - продавців не лякає. Ризик отримати невиліковну хворобу залишається великим. Тож лікарі сподіваються тільки на самосвідомість населення, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві продавали заражену трихінельозом свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі