понеділок, 28 січня 2008 12:24

У Мережі з"явиться 25 мільйонів безкоштовних пісень

Файлообмінник QTrax заявив про те, що найближчим часом надасть своїм користувачам 25 мільйонів безкоштовних пісень від найбільших звукозаписних лейблів. Користувачі зможуть викачувати скільки завгодно треків. Викачані файли використовують систему управління цифровими правами (DRM). Їх не можна записувати на CD, але можна завантажувати в mp3-плеєри і як завгодно довго зберігати на комп"ютері.

Виплачувати лейблам комісійні QTrax збирається за допомогою показу реклами. Рекламу на сервісі QTrax розмістять Ford, McDonald"s і Microsoft. На створення самого сервісу вже пішло 30 мільйонів доларів. Скільки часу піде на те, щоб окупити витрати, невідомо.

QTrax вперше був запущений 2002 року. За кілька місяців він закрився, щоб уникнути судових розглядів, які на той час загрожували переважній більшості файлообмінників.

Нещодавно про аналогічну домовленість з лейблами заявив популярний веб-сервіс Last.fm. Він дозволяє безкоштовно прослуховувати будь-який з мільйонів треків до трьох разів поспіль, а надалі введе підписку на необмежене прослуховування, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Мережі з"явиться 25 мільйонів безкоштовних пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі