четвер, 22 березня 2018 18:09

У мережі за 3 години зібрали гроші на мрію невідомого скульптора

У соцмережі зібрали кошти на подорож у Грецію для Валерія Єрмакова з Полтавщини. Відвідати цю країну і піднятися в небо на літаку було давньою мрією чоловіка.

Історія невідомого скульптора з Панасівки набула розголосу після відеосюжету проекту Ukraїner 2016 року. Про це розповіла продюсер Наталя Панченко у Facebook.

Автор: Ukraїner
  Скульптор Валерій Єрмаков біля свого будинку у Панасівці
Скульптор Валерій Єрмаков біля свого будинку у Панасівці

"Нам реально пощастило. Він почав показувати свої картини та скульптури, майстерню, де їх робить, пояснювати, як народжуються його роботи, цитував грецькі міфи. І бачили б ви, як він у цей момент сяяв! Він навіть машину, що завозить хліб у Панасівку раз на два тижні пропустив, бо так з нами заговорився про вічне: про мистецтво, міфи, Богів, скульптури і Грецію", – розповіла Панченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати лелеку: українець організував людей для допомоги птахам

Чоловік не має мистецької освіти. Зізнається, що вчився по журналах - виписував видання "Художник". Свої роботи ніколи не продає, бо вважає гроші дріб'язком.

Він поділився з журналістами, що мріє побувати у Греції і наживо побачити її архітектуру. Команда Ukraїner вирішила допомогти чоловікові побачити світ. Почали з листів у фірми, які могли б профінансувати переліт. Ніхто не відгукнувся. Залишався один варіант – соцмережі і небайдужість українців.

Після офіційної згоди Валерія Єрмакова засновник проекту Богдан Логвиненко написав у Facebook про збір коштів. За 3 години 850 небайдужих людей зібрали необхідну суму.

Автор: Ukraїner
  Скульптор Валерій Єрмаков у своїй майстерні
Скульптор Валерій Єрмаков у своїй майстерні

13 березня митець разом із командою Ukrainer відправилися у Грецію. Своїми враженнями мандрівники щодня діляться у соцмережах і знімають фільм про подорож.

Це історія про кожного з нас, про наших старших батьків, які все життя не мали змоги побачити світ, який описували книжки і фільми, - написали Ukrainer у Facebook. - Це історія неймовірної взаємодопомоги, коли люди втілюють в життя мрію для іншої, незнайомої особи

Валерій не знає, що таке банківська картка і як вона працює, тільки починає розуміти, що таке інтернет і як змінилася комунікація за останні двадцять років. . Сьогодні ми були в музеї сучасного мистецтва в Афінах і Валерій вперше дізнався, яких форм мистецтво може набувати, побачив доповнену реальність, подивився аудіовізуальні роботи. . А вчора, проходячи якийсь музичний магазин в центрі Афін він побачив диски. Сіді-диски. — Оце тепер так музику слухають, да? На касетах жеж, да? Я знаю, знаю, бачив по телевізору. Диски, касети. І кіно тепер на касетах. Що сказати, ось воно — майбутнє.

Публикация от Bogdan Logvynenko (@logvynenko)

Зараз ви читаєте новину «У мережі за 3 години зібрали гроші на мрію невідомого скульптора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі